{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biber: Regionalni konkurs za kratku priču o temi pomirenja

19.7.2015. u 19:47
48
7
Biber: Regionalni konkurs za kratku priču o temi pomirenja
48
Biber: Regionalni konkurs za kratku priču o temi pomirenja
Biber tim, zajedno s Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo/Beograd objavio je regionalni konkurs za kratku priču a tema je pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije.
Poziv je otvoren za autorke i autore koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku. Poziv se odnosi na afirmisane autorke i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali.

Pomirenje nije popularan termin, jer se najčešće poistovjećuje sa konceptom oprosta ili sa idejom da treba sve zaboraviti i okrenuti se budućnosti. Duboko vjerujemo da je nemoguće zaboraviti užase gubitka, patnje i nepravde koje su ljudi pretrpjeli.


Međutim, ako pomirenje razumijemo kao odustajanje od mržnje, kao traženje načina da se dođe do pravde, ali tako da se nad drugim u tom traganju ne čini nepravda, kao šansu da izgradimo izvjesniju, bezbjedniju i slobodniju budućnost za sve, onda smatramo da je to nešto što nam je prijeko potrebno. Stoga želimo da pozovemo autorke i autore da na nov i kreativan način razmišljaju o pomirenju i da nas inspirišu pričama koje prevazilaze postojeće predrasude i ušančena neprijateljstva, pričama koje pomijeraju granice. I da time možda daju potreban poticaj našim društvima.

Konkurs je otvoren do 06.09.2015. Više informaicja o konkursu možete pogledati ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: