Nakon odustajanja FTV-a
0

BHT 1 novi medijski partner SFF-a?

Sarajevo-x.com
Nakon što je Radio-televizija Federacije BiH donijela odluku da, zbog finansijskih ušteda, prekine saradnju sa Sarajevo Film Festivalom, ulogu glavnog medijskog partnera jednog od najpoznatijih filmskih festivala u regionu mogao bi preuzeti BHT 1.

Poslovni odbor RTVFBiH odlučio je da do kraja godine neće sudjelovati u koprodukcijama igranih programa i filmova, niti će moći samostalno finansirati i producirati komercijalne manifestacije, festivale i ostale događaje slične prirode.

"Federalna televizija, koja u svojoj kući provodi plan finansijske konsolidacije, na početku ove godine obavijestila nas je da nije u mogućnosti podržati festivalska dešavanja u punom kapacitetu. S druge strane, BHT 1 je u rekordnom roku reagovao i iskazao spremnost da podrži naš festival. Prvi razgovori su već obavljeni, a nadam se da ćemo uskoro postići i zvaničan dogovor oko buduće saradnje", kazala je za Sarajevo-x.com Altijana Marić, glasnogovornica SSF-a.

Ipak, Poslovni odbor RTVFBiH dao je preporuku programskim direktorima radija i televizije da neke od ovih manifestacija zadrže u programu, ali pod uvjetom da produkcijske troškove snose organizatori manifestacija.