Vučko polaže ružu
246

Bh. umjetnik ilustracijom odao počast ubijenoj Azri Spahić: Ko god zaplače član je mog plemena

I. S.
Foto: Instagram/midokaka5anovic
Foto: Instagram/midokaka5anovic
Bh. umjetnik Midhat Kapetanović ilustracijom je odao počast Azri Spahić, koju je Armin Berberović u petak navečer ubio automobilom.

Kapetanovićev opis ilustracije koju je objavio prenosimo u cijelosti:

Kažu da je bitno kojem plemenu pripadaš u ovom poganom vremenu. Da vam kažem nešto o svom. Moje pleme jede sirnicu i gricka košpice, ali uvijek nudi bujrum drugima. Moje pleme voli mlade doktorice, a razbija k'o gajbu nepotističke bebe i guzonjine sinove. Moje pleme prodaje cigle i Vijećnicu levatima, ali prvi trče u požare, zemljotrese i poplave.

Moje pleme je izgradilo javne česme u svakoj sarajevskoj mahali, tako da nijedan putnik ne bude žedan. Moje pleme tuče dilere i lopove, ali nosi staroj nani ceker od pijace do kuće. Moje pleme navija za Želju, a sahranjivali su najmilije uz stadion Koševo.

Moje pleme navija za Sarajevo, a oslobađali su Grbavicu. Moje pleme je odbranilo Sarajevo u ratu. Zbog mog plemena, limuzine političara i ostalih kriminalaca su blindirane.

Ko god trči prema Zagrebu kad zemljotres udara, prema Beogradu kada narod uzdignute glave prkosi i zaplače kad god se na sarajevski asfalt suzama zaljevena ruža položi je član mog plemena. Oni su sarajevska jalija.

Podsjećamo, građani Sarajeva jučer su pokrenuli peticiju kako bi se aktivirale mjere na suzbijanju nedopustivog kriminalnog ponašanja, a Samira Nuhanović, koja je pokrenula peticiju, poručila je da ne možemo svi uraditi sve, ali svako može uraditi nešto. Peticiju možete potpisati ovdje.