Kultura
12

Bh. Udruženje izdavača i knjižara na sajmu knjiga u Frankfurtu

FENA
Bosanskohercegovačko Udruženje izdavača i knjižara na Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavilo je nagrađene izdavačke kuće, knjige i autore na 26. Sarajevskom sajmu knjiga.

Interes je pokazan za prijevode, časopise, stručnu i naučnu literaturu i posebno bh. savremenu književnost, kao i za djela koja se bave religijskom problematikom,a posebno za Povijesni atlas "Sejtarije" i izdanja Arhiva BiH.

Djela posvećena 100. godišnjici Prvog svjetskog rata i 30. godišnjici olimpijade u Sarajevu kuće "Rabic" zainteresirala su i univerzitetske profesore, koji žele da ih uvrste u nastavni proces.

Motrišta, časopis za kulturu, znanost i društvena pitanja Matice hrvatske iz Mostara, kao i drugi časopisi iz BiH potaknuli su pitanja valorizacije kulturnog stvaralaštva.

Udžbenička literatura za osnovnu školu Moj Portal 7 u izdanju Školske naklade, kao i djelo "Prijenos mase" u izdanju Dobre knjige i biblioteka Gospodarska misao Naklade Mate pobudili su profesionalne korisnike i izdavače obrazovne i naučne literature.

"Djela objavljena u izdanju ANUBiH, posebno djelo iz umjetnosti Rat slikama Algoritma iz Mostara i Zagreba, kao i novo izdanje Planjax kompanije "Ko je ko u BiH" i Krležina izabrana djela u izdanju "Lastavice" na češkom jeziku pokazala su, kao i nagrade, izdavačima u regiji otvorenost bh. izdavaštva", saopćio je Press Udruženja izdavača i knjižara BiH.