{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. učesnice na susretima u Bukureštu

S
13.5.2008. u 11:25
0
0
Bh. učesnice na susretima u Bukureštu
0
Bh. učesnice na susretima u Bukureštu
U okviru regionalnog projekta British Councila pod nazivom Kreativna saradnja, dvije bh. omladinske aktivistice, Marija Kolobarić (koordinatorica programa, OKC Abrašević, Mostar http://www.okcabrasevic.org/) i Ljilja Predragović (šefica kancelarije Partnerskog omladinskog pokreta, Banjaluka http://www.pop.ba/ ) danas putuju na susrete preko 60 stručnjaka iz Jugoistočne Evrope.
British Council je protekle godine pokrenuo projekat Kreativna saradnja, novu umjetničku inicijativu širom Jugoistočne Evrope, putem koje je identificiran niz prioritetnih tema na kojima će se raditi u tekućoj godini. Prvi u nizu susreta je ovaj u Bukureštu od 14. do 16. maja 2008. na temu primjene umjetnosti u profiliranju javnog prostora.

Ovaj trodnevni skup vodiće međunarodno priznata i nagrađivana britanska teatarska kompanija Improbable uz primjenu tehnologije otvorenog prostora (Open Space Technology).

Ovo je prvi u nizu susreta. U periodu između 23. i 25. maja u Atinu (Grčka) putuju Svetlana Đurković (su-osnivačica i koordinatorica, Udruženje Q, http://www.queer.ba/udruzenje.htm ) i Taida Horozović (su-osnivačica, Fondacija CURE), kako bi uzele učešće u diskusiji na temu “Od isljučenosti do uključenja: šta učiniti da osiguramo uključenost umjetnosti i kulturnog sektora u sve vidove funkcioniranja društva?” a u junu su planirani susreti u Jerusalemu (Izrael) na temu "Ovdje i vani: kako najbolje možemo iskoristiti međunarodna partnerstva za obogaćivanje profesionalnog razvoja u umjetnosti?” i Varni (Bugarska) na temu "Kreativni gradovi...kako da razvijamo naše gradove u smjeru kreativnosti i različitosti? Kakva je uloga festivala u kreativnom razvoju naših gradova?".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: