"Skopsko ljeto"
17

Bh. slikar Adin Hebib predstavio djela na izložbi u Skoplju

Klix.ba
Foto: Facebook/Skopsko leto
(Foto: Facebook/Skopsko leto)
U okviru međunarodnog festivala "Skopsko ljeto", ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić otvorila je u petak izložbu slika i unikatne terakote nazvanu "Moj i tvoj grad" bh. akademskog slikara Adina Hebiba.

Babić je izrazila zadovoljstvo jer priznati svjetski umjetnik Adin Hebib ponovno gostuje u Skoplju i prvi put predstavlja svoja nova djela nastala u okviru tri ciklusa "Tvoj i moj grad", "Tanjur - tanjir = umjetnost" i "Akt u ateljeu".

Izrazila je zahvalnost organizatorima festivala "Skopsko ljeto" na pozivu upućenom Hebibu te umjetnici Edini Selesković, čija je umjetnička postavka "Think Freedom" bila prvi događaj ovogodišnjeg izdanja festivala, kao i NLB Galeriji na gostoprimstvu.

Posebnu zahvalnost uputila je direktoru "Skopskog ljeta" Mirku Stefanoskom na dosadašnjoj uspješnoj saradnji Ambasade BiH u Skoplju i Direkcije za kulturu i umjetnost Skoplje, izražavajući uvjerenje da će saradnja biti nastavljena.

Smatra da bi takva saradnja u budućnosti trebala iznjedriti mnoga uspješna predstavljanja kulture BiH u Republici Makedoniji i pospješiti sveukupnu kulturnu razmjenu između dvije prijateljske zemlje.

Otvaranju izložbe prisustvovale su brojne zvanice iz svih sfera života Makedonije, predstavnici diplomatskog kora u Republici Makedoniji i prijatelji Ambasade BiH u Skoplju.

Izložba "Moj i tvoj grad" Adina Hebiba, u okviru koje je izložen i nakit Mie Hebib, će biti otvorena do 30. juna, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.