{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Bh. premijera predstave "The Game" o izbjegličkoj krizi u Brew Imperial Societyju

Klix.ba
24.1.2019. u 09:57
4
1
Bh. premijera predstave "The Game" o izbjegličkoj krizi u Brew Imperial Societyju
4
Bh. premijera predstave "The Game" o izbjegličkoj krizi u Brew Imperial Societyju
Bosanskohercegovačka premijera predstave "The Game" Beogradskog centra za ljudska prava bit će održana večeras u Brew Imperial Societyju (BIS) u Sarajevu. Predstava počinje u 18 sati, a ulaz je slobodan.
Izbjegličko iskustvo stanovnika Bosne i Hercegovine na različite načine obilježava društvo ove zemlje već više od dvije decenije. Posljednjih mjeseci ponovo smo svjedoci patnje izbjeglica u našoj zemlji. Predstava "The Game" (Igra) bavi se izbjegličkim iskustvom kroz prizmu aktuelne izbjegličke krize iz jednog atipičnog ugla.

"Šestoro mladih koji žive u istom beogradskom naselju idu u kafić kako bi pratili finale Evropskog prvenstva u košarci i u parku slučajno nailaze na sukob policije i izbjeglica. Dramski komad pokazuje kako porodično okruženje, društvo, predrasude, pa i razni mediji utječu na svijest mladih i formiraju njihovo mišljenje o izbjeglicama i njihovoj situaciji, a da sa tim ljudima nisu imali nikakav direktan kontakt. Premda je tema kojom se komad bavi ozbiljna i teška, tekst obiluje brzim replikama, zabavnim dijalozima i crnim humorom", navedeno je u saopćenju.

Predstava koja je nastala u jeku izbjegličke krize u Srbiji rezultat je procesa koji se sastojao od predavanja, diskusija o izbjegličkoj krizi, dramskog istraživanja ove teme, kao i razgovora i zajedničkih aktivnosti sa izbjeglicama koje borave u nekim od Prihvatnih centara u Srbiji. Za potrebe predstave intervjuisane su izbjeglice koje su prošle kroz Srbiju i koje su bile dovoljno snažne i ljubazne da sa nama podijele svoja životna iskustva

Nakon predstave razgovarat bit će održana diskusija sa predstavnicima Beogradskog centra za ljudska prava i glumcima, a nakon toga imate priliku odlično se zabaviti uz dvojac Harry i Jenny koji će izvoditi ex-yu muziku uživo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: