{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh jazz-pijanist Sinan Alimanović nastupa na koncertu u New Yorku

F
27.6.2015. u 10:04
93
4
Bh jazz-pijanist Sinan Alimanović nastupa na koncertu u New Yorku
93
Bosanskohercegovački jazz-pijanist Sinan Alimanović, zajedno s najvećim savremenim jazz muzičarima svijeta, priprema se za koncert koji će biti održan večeras u dvorani Tribeca Performing Arts Center, u New Yorku.
Uz Sinana Alimanovića, na koncertu će nastupiti: Alex Blake, legendarni kontrabasist odlikovan za životni doprinos jazzu (Brooklyn Jazz Hall of Fame and Museum), koji je sarađivao s muzičarima i sastavima kao što su: Stan Getz, Dizzy Gillespie, Kenny Barron, The Manhattan Transfer..., te Randy Brecker, višestruki dobitnik muzičke nagrade Grammy i nekadašnji član kultnog sastava Brecker Brothers, Bobby Sanabria, perkusionist koji je nastupao s Mongom Santamariom, Dizzyjem Gillespiem, Paquitom D’riverom i mnogim drugim.


Proba uoči koncerta bila je 26. juna u studiju Ultra Sound Rehearsal (New York’s Premier State of The Art).


Pored Sinana Alimanovića na koncertu će nastupiti i muzičari iz Sjedinjenih Američkih Država, Čilea, Izraela, Njemačke, Velike Britanije i Turske.


Annual Jazz Gala Concert organizira Made in New York Jazz Competition na kojem je Alimanović 2013. godine proglašen među pet najboljih jazz kompozitora svijeta.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: