Bh. glumac Feđa Štukan objavio autobiografski roman "Blank"

Klix.ba
4.2.2019. u 21:23
420
61
Bh. glumac Feđa Štukan objavio autobiografski roman "Blank"
420
Bh. glumac Feđa Štukan objavio autobiografski roman "Blank" Foto: N. G./Klix.ba
Feđa Štukan, poznati bh. pozorišni i filmski glumac, okušao se i u spisateljskim vodama. Naime, od danas se na online servisu Amazon Kindle može pronaći njegov prvi autobiografski roman "Blank", a od sutra će se u prodaji naći i štampano izdanje.
Naime, Feđa Štukan svoj roman "Blank" opisuje kao historijski udžbenik koji je ispunjen detaljima iz njegovog života, a napisan je na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie kao moguća građa za igrani film.

"Ovu knjigu sam pisao sedam godina, a radnja se temelji na sekvencama iz mog života od rođenja pa sve do sada. Puno sam događaja iz svog života opisao u knjizi, ali je isto toliko stvari i izostavljeno s obzirom na to da nisam želio praviti preobimno djelo koje bi bilo smorno za čitanje. Tačnije, u roman sam uvrstio one događaje koji su u značajnom procentu utjecali na daljnje odvijanje mog života. U principu, knjiga je pregled svih značajnijih dešavanja koja su me obilježila", kazao je Štukan za Klix.ba.

Kako nam dalje govori, roman ima 170 stranica i naglašava da postoji mogućnost intervencija u samom tekstu za neka naredna izdanja, a napomenuo je da će prvo sačekati reakcije publike kako bi mogao znati koji dio romana bi mogao doraditi. Također, najavljuje skoro objavljivanje knjige na engleskom jeziku i u audio formatu.

"Pisanje je baš oslobađajuće i mogu ga definirati kao izuzetno ljekovit proces. Osim ovih događaja koje sam opisao u romanu 'Blank', postoji još puno stvari iz mog života koje se mogu iskoristiti za buduća djela tako da ne isključujem mogućnost ponovnog pisanja i objavljivanja. Knjigu u digitalnom i štampanom izdanju objavljujem preko Amazona, a vjerovatno ću razgovarati i s domaćim izdavačima kako bih knjigu pokušao izdati i na domaćem tržištu", dodao je on.

Na samom kraju Feđa Štukan nam je kazao da je Brad Pitt skicu romana "Blank" opisao kao najšokantniju knjigu koju je u životu pročitao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (61)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: