Zemaljski muzej BiH
0

"BH Bal" iz Beča u septembru dolazi u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon što je tri godine zaredom u raskošnom bečkom dvorcu Schönbrunn organizovana manifestacija poznata kao "BH Bal", udruženje Colere Cultura odlučilo je 18. septembra 2010. ovaj događaj održati i u Sarajevu.

"Sarajevo & Vienna present BHB" u Zemaljskom muzeju u Sarajevu bit će prilika za susret građana i prijatelja BiH, te poslužiti kao podloga za dogovore o investicijama i poslovnim mogućnostima u našoj zemlji.

Na dosadašnjim bh. balovima su se okupljali ljudi svih generacija i stizali u Beč iz svih dijelova Evrope pa čak i svijeta. Organizatori očekuju istu posjećenost i u glavnom gradu BiH.

"Mišljenja smo da je itekako važno njegovati našu kulturu i pritom privući one za koje je Bosna i Hercegovina do sada bila nepoznata tačka. Pored toga što će se ova manifestacija nastaviti odvijati u Beču, mi želimo našoj domovini pokloniti događaj ove vrste koji do sada nismo imali, a ove godine smo se odlučili da grad domaćin bude naš glavni grad, Sarajevo", navode organizatori.

Događaj ima kulturno-promotivni i humanitarni koncept, te će u vidu donatorske večeri, kao i prethodnih godina, dio sredstava darovati u odabranu humanitarnu svrhu.

Zvanice će na crvenom tepihu 18. septembra uživo pratiti i mediji i dočarati posebnu atmosferu tokom glamuroznog ulaza i bogatog večernjeg programa.

Pripreme za ovu veliku manifestaciju su u toku, a program večeri kao i lista gostiju još se detaljno osmišljavaju.

Za sve one koje žele biti dio ovog zaista jedinstvenog događaja obogaćenog glamurom i kulturom, preporučuje se da svoje mjesto osiguraju na vrijeme preko oficijelnog web-portala www.bihbal.com.