Kultura
0

Besplatne elektroničke knjige

FENA
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" tri nova naslova, knjige poezije: "Đavo i usidjelica" Dorte Jagić, "Kupolenebo" Ivana Šamije i "Vrtovi i Crvena mijena" Dinka Telećana.

Sve tri knjige je u štampanom obliku objavio zagrebački AGM 2003. godine.

Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" (www.elektronickeknjige.com) dostupno 47 naslova. Kako bi se olakšalo snalaženje među sve brojnijim naslovima i autorima, na mrežnim stranicama odnedavno je dostupno autorsko i naslovno kazalo.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" u toku prva tri kvartala tekuće godine 13 novih naslova, što je rekordan broj objavljenih naslova od pokretanja projekta 2001. godine.

Produkciju je pratila je i rekordna posjećenost: besplatne elektroničke knjige čitalo je 122.784 posjetitelja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je zabilježeno 75.392 posjetitelja, posjećenost je porasla za 47.392 čitatelja, odnosno 63 posto.

Do kraja 2006. DPKM planira objaviti još četiri naslova: "Netko drugi" Marinka Koščeca, "Al-Gubbah" Milka Valenta, "Paranoidnije od ljubavi, zabavnije od zla" Zorana Roška i "Ovdje, gdje prestaje more i zemlja čeka" Vojina Pašića.