Od 18. do 20.7.
4

Besplatna trodnevna interaktivna radionica stripa u JU Biblioteka Sarajeva

Klix.ba
Za sve ljubitelje stripa i one koji žele nešto više čuti o devetoj umjetnosti, JU Biblioteka Sarajeva od 18. do 20. jula organizira besplatnu trodnevnu interaktivnu radionicu stripa.

Radionice će biti održavane u terminu od 10 do 12 sati u odjeljenju Mak (Alipašina 6a), a učesnici će imati priliku družiti se i učiti od crtača čuvenog Marvel Comicsa, Enisa Čišića, umjetnika, profesora vizuelnih umjetnosti i autora više zapaženih uradaka poput Sa:bota i stripa "Tajna Nikole Tesle".

Rok za prijave učesnika na radionici je zatvoren 10. jula, a zbog velikog interesa i nešto mlađih generacija JU Biblioteka Sarajeva u budućnosti ima u planu realizirati još ovakvih i sličnih sadržaja kako bi i na taj način privukla ovu populaciju korisnika.

"Ovo je svojevrstan poziv i svim drugim entuzijastima, kreativcima, zaljubljenicima u književnost i druge umjetnosti da posjete jedno od šesnaest odjeljenja Biblioteke Sarajeva i pokušamo zajedno kreirati nove sadržaje, te da na taj način radimo na izgradnji i obogaćivanju kulturne i urbane scene našeg grada", saopćeno je iz JU Biblioteka Sarajeva.

Obraćajući se ovoj ciljnoj grupi otvorene su i dvije bogate stripoteke i to u odjeljenjima Mak (Alipašina 6a) i Dobrinja (Omladinskih radnih brigada 2).