12. januara
0

Besplatan koncert Gradskog tamburaškog orkestra u B. Luci

SRNA
Novogodišnji koncert banjalučkog Gradskog tamburaškog orkestra, za koji se ulaznice podižu besplatno, biće održan u četvrtak, 12. januara, u velikoj koncertnoj dvorani "Banskog dvora".

Program koncerta činiće djela klasične muzike, poput Mozartovog Turskog marša, teme filmske muzike, kao što je numera "Negdje iznad duge" iz filma "Čarobnjak iz Oza", te tamburaška kola i popularne gradske pjesme, rečeno je Srni iz Gradskog tamburaškog orkestra.

Ovaj nastup biće prvi u nizu koncerata pod zajedničkim nazivom "Četiri godišnja doba" koji tamburaški orkestar namjerava da u ovoj godini izvede pred banjalučkom publikom.

Novogodišnjim koncertom Gradski tamburaški orkestar ulazi u drugu deceniju rada, tokom koje je doprinijeo formiranju Evropskog tamburaškog saveza sa sjedištem u Banjoj Luci.

Novogodišnji gala koncert pripremila je umjetnički rukovodilac i dirigent Branka Radošević, a osim solista Ankice Terzić, Aleksandre Radović, Ljubana Trbojevića i Nataše Vukojević, nastupiće i gosti Đurđa Vukašinović i Milan Trninić. 

Besplatne ulaznice za koncert mogu se dobiti svakim danom od 8.00 do 18.00 časova na ulazu u Banski dvor, a koncert će biti održan u četvrtak, 12. januara, sa početkom u 20.00 časova.