{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beskompromisni čarobnjak Marc Ducret dolazi na Jazz Fest

11.10.2013. u 11:49
0
0
Beskompromisni čarobnjak Marc Ducret dolazi na Jazz Fest
0
Beskompromisni čarobnjak Marc Ducret dolazi na Jazz Fest
Marc Ducret
Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2013, koji će biti održan od 5. do 10. novembra, osim glavnog programa u Bosanskom kulturnom centru, predstavit će i seriju koncerta u Pozorištu mladih, između ostalih i Marc Ducret Trio.
Francuski umjetnik Marc Ducret samouki je gitarista prisutan na sceni gotovo četiri decenije. Karijeru započinje svirajući sa različitim bendovima, folklornim sastavima i vokalnim solistima. Nastupao je u francuskom Nacionalnom jazz orkestru, te sarađivao sa Didierom Lockwoodom, Miroslavom Vitousom, Djangom Batesom, Joeyjem Baronom te Timom Berneom, sa kojim je snimio i niz studijskih izdanja.

Sklon muzičkim eksperimentima, pri tome iznimno karizmatičan i neobično ekspresivan na sceni, Ducretov svaki nastup je uzbudljiv a publiku vodi na neočekivana muzička putovanja.


Početkom devedesetih je osnovao vlastiti sastav, fokusiran na istraživanje popularne muzike šezdesetih godina. U periodu od 2009. do 2013. godine sa različitim ansamblima objavio je tetralogiju Tower, čija je struktura inspirisana romanom Ada Vladmira Nabokova.

Koncert Marc Ducret Trija bit će održan 9. novembra u 19.00 sati a ulaznice možete rezervirati na www.jazzfest.ba po pretprodajnoj cijeni od 12 KM. Pogledajte kratak razgovor sa Ducretom uz inserte sa koncerta održanog prošle godine.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: