Čarolija na ledu
16

Beogradske klizačice profinjenim kreacijama oduševile Tuzlake

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Beogradske klizačice večeras su u kompleksu Panonskih jezera u Tuzli oduševile sve prisutne posjetitelje koji su došli na otvorenje klizališne sezone u ovom gradu.

Pet članica Klizačkog kluba Olimpik iz Beograda večeras su stigle u Tuzlu kako bi profinjenim kreacijama na ledenoj plohi uveličale svečano otvorenje nove klizališne sezone.

Njihovo umjeće klizanja nekoliko puta je nagrađivao aplauzima, a klizačice su izvodile neke od najzahtjevnijih elemenata uz pratnju vizuelnih efekata i posebno prilagođenih muzičkih kompozicija.

Svoj raskošni talenat večeras je prikazala i Sara Reljić koja je u svijet umjetničkog klizanja uplovila prije 11 godina.

"Kada stanem na led osjećaj je predivan. Tada imam osjećaj kao da plešem po oblacima, a za umjetničko klizanje je potrebno da u sebi imate veliku želju za uspjehom. Treninge na ledu imamo samo u toku zimskog perioda, a u ostalim godišnjim dobima treniramo snagu, trčanje, vozimo rolere koji su nam zamjena za klizaljke", rekla nam je Reljić koja je dosad učestvovala na brojnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

Tuzlaci su u klizanju prvi put mogli uživati prije 12 godina kada je postavljena ledena ploha znatno manje površine nego što je ona danas.

Sve je krenulo od tuzlanskog stadiona Telex, a potom je klizalište u nekoliko navrata mijenjalo svoje lokacije u zimskom periodu. Od ove godine svi ljubitelji klizanja na ledenoj plohi mogu klizati u kompleksu Panonskih jezera.

"Naša zamisao je da uz klizalište kompleks Panonskih jezera dobije jednu novu dimenziju. Program za ovu klizališnu sezonu je sličan prošlogodišnjem. Realizirat ćemo brojne programe za malu raju, priredit ćemo i maskenbal na ledu, nagradne igre, kao i školu osnova klizanja", rekao je za Klix.ba Muhamed Smajlefendić, voditelj sportskih aktivnosti u JKP Pannonica Tuzla.

Cijene na tuzlanskom klizalištu ostaju nepromijenjene. Od ponedjeljka do petka klizanje sat i 15 minuta s vlastitim klizaljkama košta 2,50 KM, a uz iznajmljivanje klizaljki jednu konvertibilnu marku skuplje.

Isti vremenski period klizanja subotom i nedjeljom košta 3,50 KM, a uz iznajmljivanje klizaljki dvije marke skuplje.