{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beč spreman za otvorenje 12. festivala harmonike

F
25.2.2011. u 12:06
0
0
Beč spreman za otvorenje 12. festivala harmonike
0
Beč spreman za otvorenje 12. festivala harmonike
Beč je spreman za otvorenje 12. Festivala harmonike (Akkordeonfestival), koji se ove godine održava od 25. februara do 27. marta na 18 lokacija u gradu.
Festival će u subotu, 26. februara otvoriti vrhunski harmonikaši Francuz Arnaud Methivier i Austrijanac Otto Lechner.

Ovogodišnji festival posvećen je muzičkoj sceni Francuske i Belgije, a tim povodom će u Beču, između ostalih, iz Francuske nastupiti Titi Robin (1. marta), grupa "Bratsch“ (13. marta) i Les Poulettes i Les Madeleines (19. marta).

"Mi smo svijet“ naziv je drugog festivalskog programa u sklopu kojeg će najbolji harmonikaši i drugi muzičari iz austrijskih pokrajina nastupati u tzv. "harmonikaškim duelima“ s muzičarima iz Evrope i svijeta.

Kako je saopćio Compress Sarajevo, neki od zajedničkih koncerata su nastupi grupe "Pristup“ iz austrijske pokrajine Gradišće i Portugalaca iz "Dance Ocultas“ 27. februara, zatim "harmonikaški dvoboj" wunderkinda iz Gornje Austrije Paula Schubertha i srbijanskog muzičara Nenada Vasilića 28. februara ili koncert koruškog muzičara Klausa Paiera i multinacionalnog kvarteta Jureka Lamorskog 11. marta.

Festival harmonike se od svog osnivanja etablirao u veliki gradski festival. Zahvaljujući osnivaču Friedlu Preislu i drugim entuzijastima "priredba harmonike“ je danas uvrštena u kalendar najznačajnijih kulturnih događaja u Beču.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: