Projekat Xpozura
0

Bazar umjetnina i XPO Nova godina na Željezničkoj stanici

Sarajevo-x.com
Projekat Xpozura pokrenut je u Sarajevu kao novi val stvaralaštva koji mladim kreativcima nudi način da dođu do svojih simpatizera. Prvi u nizu organizovanih događaja bit će XPO - Art Bazar 09 koji na Željezničkoj stanici počinje 23. decembra i traje sedam dana.

"Željeznička stanica kao medij posjeduje prostor za više od jedne priče, te smo iz tog razloga odlučili da u sklopu realizacije samog projekta 10 posto prihoda od prodaje rukotvorina bude namijenjeno Udruženju 'Obrazovanje gradi BiH', koje se sa 2.933 stipendista u dosadašnjem radu istaklo kao jedno od najproduktivnijih udruženja s jasnim ciljem", poručuju iz Xpozure.

Izlaganje unikata i originalnog stvaralaštva će biti priređeno u dnevnom terminu od 12 do 19 sati. Paralelno sa izlagačima odvijat će se sadržaj prožet umjetničkim intervencijama i muzičkim interpretacijama.

Trenutak koji će predstavljati vrhunac je zasigurno 31. decembar kada će biti organizovana XPO Nova godina.

"Transformacijom aule u plesni prostor, učinit ćemo Željezničku stanicu spremnom za ulazak u novu dekadu dešavanja, te vas podsjetiti da je dinamičnost osnovna osobina koja još od 1882. godine struji ovim prostorom. Kombinovanim profilom zvuka predstavit ćemo program od najednostavnije vibracije do euforije, koji će posjetioce zabavljati do jutarnjih sati. Kao muzički stilovi će se pojavljivati note nu-jazza, hip-hopa, disca i plesne muzike", najavili su organizatori i poručili da je ovo odlična prilika da izaberete poklon za svoje voljene ili isplanirate novogodišnju proslavu u Sarajevu.