Na pozornici kod Vijećnice
0

Baščaršijske noći: Koncert Šabana Burhana u nedjelju

FENA
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Festival Baščaršijske noći u Sarajevu najavio je na današnjoj pres-konferenciji koncert interpretatora ilahija i kasida Šabana Burhana za nedjelju, 24. jula, s početkom u 21 sat, na centralnoj festivalskoj pozornici kod Vijećnice.

Izvođač će promovirati svoj novi album starih-novih ilahija pod nazivom "Tebe trebam", objavljen prije nekoliko dana, a na pozornici će mu se pridružiti pet muzičara iz Turske s tradicionalnim instrumentima i hor.

Album "Tebe trebam" sniman je u Bosni i Hercegovini, Turskoj i Njemačkoj. Izvođač kaže da je, produkcijski, to njegov najkvalitetniji dosadašnji materijal.

Kao specijalnog gosta na koncertu najavio je Semija Ozera iz Turske, ujedno gosta na današnjoj pres-konferenciji, "doajena ilahije i kaside u svijetu", kako je kazao.

Ozer je, pak, za domaćina kazao da je veoma poznat i u Turskoj i da želi da njegov novi album doživi promociju i u toj zemlji, možda i na turskom jeziku.

Burhan Šaban naglašava da mu je predstojeći koncert na Baščaršijskim noćima prvi solistički pred sarajevskom publikom, , te da stoga priprema posebnu, "drugačiju" atmosferu i s naročitim uzbuđenjem očekuje događaj.