{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Baščaršijske noći: Folklorni ansambli iz Kolumbije, Hrvatske, Slovačke...

4.7.2015. u 14:57
6
11
Baščaršijske noći: Folklorni ansambli iz Kolumbije, Hrvatske, Slovačke...
6
JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo, organizaciona jedinica Sarajevo art najavljuje nastup folklornih ansambala koji će svoj program izvesti 4. jula na 17. Međunarodnom festivalu folklora "Sarajevo 2015" koji se dešava u okviru Festivala Baščaršijske noći.
Nastupit će folklorni ansambli iz: Kolumbije "Fundacion Columbia folclore-Cali", Hrvatske, KUD "Gorjanac"- Đakovo, Slovačke FS "Dopravar" - Bratislava, Sjevernog Kipra, GOS-TAC "Culture Association Folk Dance Group" - Nikozija, Hrvatske " FA "Mladost" - Samobor i Bosne i Hercegovine, Ansambl "Kolo Bosansko" - Sarajevo.

Folklorni ansambli će u 16:30 sati u defileu poći od Trga djece Sarajevo (Plato BBI Centra), odakle će uz pratnju orkestara i u narodnim nošnjama proći kroz ulice Titova i Ferhadija, te izvesti kraći program na trgu ispred Katedrale i ispred Sebilja.

Ansambli će u 18, sati u sali Bosanskog kulturnog centra izvesti cjelovečernji program. U pitanju su izuzetno kvalitetni ansambli koji su članovi međunarodne asocijacije folklornih ansambala CIOFF, koja je pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Program predstavlja saradnju između Festivala Baščaršijske noći i Internacionalnog festivala folklora "Dani kosidbe" - Kupres.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: