|

Bar: Pisci zemalja bivše Jugoslavije na "Susretima pod starom maslinom“

Bar: Pisci zemalja bivše Jugoslavije na "Susretima pod starom maslinom“
0
F
FENA
21.11.2007. u 10:29
0
komentara
0

dijeljenja
Bar: Pisci zemalja bivše Jugoslavije na "Susretima pod starom maslinom“ Bar
Nastupom pisaca i pjesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije otvoren je XXI Međunarodni festival dječijeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu "Susreti pod Starom maslinom 2007.“ u Baru u Crnoj Gori.
Ovogodišnji dobitnik nagrade za ukupno stvaralaštvo za djecu "Stara maslina“ Luko Paljetak iz Dubrovnika po tradiciji je zasadio maslinu u parku maslina ispred "Pjesničkog kamena“ 21. po redu na mjestu gdje su ih sadili i dosadašnji laureati.

U skladu sa tradicijom ovogodišnji laureat u more je s broda bacio maslinov vijenac s porukom.

Bosanskohercegovački književnik Irfan Horozović danas je, zajedno sa ostalim učesnicima ove manifestacije kulture, predstavio dio svog stvaralaštva za djecu učenicima u Virpazaru i Budvi.

U okviru ove manifestacije dodijeljene su nagrade za najbolji literarne radove pristigle o temi "Šapat masline“, a treće mjesto osvojila je Mirna Kulenović učenica Osnovne škole "Isak Samokovlija" iz Sarajeva.

Postavljena je i međunarodna grupna izložba crteža "Molim Vas…nacrtaj mi ovcu“, autora Dušana Pop Đurđeva iz Novog Sada.

Izložba je inspirisana djelom Antoana de Sent-Egziperija "Mali princ“ a predstavlja radove 140 autora iz sedam zemalja.

Organizator Međunarodnog festivala je Kulturni centar Bar, a prošlogodišnji laureat "Susreta pod starom maslinom" bio je bh. pjesnik Šimo Ešić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.