|

Banjalučki tamburaši koncertom u povodu Dana žena završavaju zimsku sezonu

Banjalučki tamburaši koncertom u povodu Dana žena završavaju zimsku sezonu
0
Klix.ba
4.3.2017. u 12:16
13
komentara
0

dijeljenja
Banjalučki tamburaši koncertom u povodu Dana žena završavaju zimsku sezonu
Povodom Međunarodnog dana žena Gradski tamburaški orkestar će u ponedeljak, 6. marta, održati cjelovečernji koncert u koncertnoj dvorani Banskog dvora, sa početkom od 20 sati.
Banjalučki tamburaši, predvođeni dirigentom Zlatanom Mirićem, ovaj koncert poklanjaju svojim sugrađankama za njihov praznik.

Kroz još jedno tamburaško putovanje u svijet domaćih i svjetskih muzičkih hitova publiku će povesti solisti Gradskog tamburaškog orkestra Aleksandra Radović, Petra Golubović, Danijela Knežević, Saša Berendika i Đorđe Čivčić. Organizator koncerta je KC Banski dvor, a besplatne ulaznice publika može preuzeti na biletarnici Banskog dvora.

Ovim koncertom Gradski tamburaški orkestar završava zimsku seriju nastupa u Banskom dvoru, koja tradicionalno počinje Novogodišnjim gala koncertom u januaru, nastavlja se Koncertom za zaljubljene u februaru i završava Osmomartovskim koncertom za Međunarodni dan žena u martu.

Odmah nakon koncerta orkestar počinje pripreme za sezonu proljeće-ljeto. Već u aprilu banjalučka publika će imati priliku da uz banjalučke tamburaše pozdravi Veliki mandolinski orkestar Grada Patra, koji u Banjaluku dolazi povodom Dana Grada. U maju se sprema pravi tamburaški praznik, kada će se održati XVI međunarodni festival "Veče uz tamburu", na koji dolaze najbolji tamburaški orkestri iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, kao i svojevrsna tamburaška reprezentacija Evrope - Evropski omladinski tamburaški orkestar.

Početkom juna orkestar nastupa na Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške muzike u Osijeku, a za avgust je planirana velika evropska turneja, na kojoj bi orkestar trebao nastupiti u Parizu i Luksemburgu.

Za septembar je planiran solistički koncert Željka Bebeka uz pratnju velikog tamburaškog orkestra koga će sačinjavati tamburaši Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka i Centra tradicijske kulture iz Varaždina.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...