Banjalučki "Life" otvara Teaterski internacionalni festival Bugojno 2016

Piše: E. M./Klix.ba
2.11.2016. u 19:25
4
2
Banjalučki "Life" otvara Teaterski internacionalni festival Bugojno 2016
4
Banjalučki "Life" otvara Teaterski internacionalni festival Bugojno 2016 Plakat ovogodišnjeg TIFBU 2016
Tradicionalni Teaterski internacionalni festival Bugojno (TIFBU) sutra će biti otvoren u Bugojnu sa predstavom "Life" Studentskog pozorišta iz Banja Luke koja je samo početak tromjesečnog festivala na kojem će nastupiti pozorišta iz čitave regije.
Teatar "Fedra" Bugojno u saradnji sa Kulturno-sportskim centrom Bugojno, a zahvaljujući pokroviteljima i sponzorima već tradicionalni organizuje ovaj teaterski maraton koji svake godine okupi veliki broj glumaca i teaterskih kolektiva iz čitave regije.

"Naša jedina želja i odgovornost je da ljudima u Bugojnu i okolini ponudimo što više kvalitetnog teatarskog sadržaja. Ovaj festival je festival publike, a mi im tokom novembra, decembra i januara svake sedmice nudimo jednu predstavu. Publika je glavni faktor ovog festivala, jer oni će suditi o tome koja je predstava najbolja i na kraju je nagraditi 'TIFBU Reflektorom'", kazali su iz organizacije Festivala.

TIFBU Reflektor je Gran Prix Teaterskog internacionalnog festivala Bugojno, a bit će dodijeljen predstavi koja dobije najbolju prosječnu ocjenu publike.

Ne mogu se svi gradovi u BiH pohvaliti da svake sedmice imaju jedan teaterski događaj u gradu, a pogotovo mala mjesta poput Bugojna.

Nakon predstave "Life" naredne sedmice u Bugojnu će nastupiti Rijad Gvozden sa monokomedijom "Bosanac na odmoru", a raspored tokom tromjesečnog festivala drame bit će dostupan i na Facebook stranici TIFBU-a

Prošlogodišnji slogan TIFBU-a je bio "Teatar? Može!", a u tom duhu nastavlja se i ovogodišnji slogan "Neka nas, u pozorištu“, kako ističu organizatori, pozorište je život, a TIFBU počinje sa predstavom "Life" (Život).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: