{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučki festival animiranog filma gostuje u Sankt Peterburgu

3.8.2012. u 16:29
2
0
Banjalučki festival animiranog filma gostuje u Sankt Peterburgu
2
Banjalučki festival animiranog filma gostuje u Sankt Peterburgu
Međunarodni festival animiranog filma Banjaluka 2012. drugi put se predstavio 28. jula i 2. avgusta programom Savremene bh animacije na 8. Međunarodnom festivalu filma “Open cinema”, koji se održava u Sankt Peterburgu.
Program je prikazan u okviru festivalskog maratona na tvrđavi Petra i Pavla i u kinu “Rodina“ u okviru programa “Panorama 360”, koji svake godine predstavlja najbolje festivale iz različitih dijelova svijeta.

Sastoji se od 18 najnovijih filmova snimljenih na području Bosne i Hercegovine, a priređivači su bh animator Vesko Kadić i direktor banjalučkog festivala Goran Dujaković.

Iz direkcije banjalučkog festivala animiranog filma kažu da je program odlično posjećen.

"Ovo je druga godina da se naš festival predstavlja u Sankt Peterburgu. Prošle godine gostovali smo s programom Izbor najboljih animiranih filmova sa festivala IAFF Banjaluka 2011", istakla je izvršna producentkinja festivala Dragana Protić, koja je prošle godine predstavila program prikazan na otvorenom u okviru maratona animiraniih filmova.

Trenutno se prikazuju filmovi mladog autora Ivana Ramadana “Čudotvorno mlijeko” i “Kijamet”, te majstora bh. animacije Berina Tuzlića i Nedžada Begovića, kao i drugih mladih autora animiranih filmova u našoj zemlji.

Prethodne godine na sanktpeterburškom festivalu prikazano je pet animiranih filmova koji su nagrađeni na banjalučkom festivalu u protekle tri godine, saopšteno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: