{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučanka Albina Smajlović položila audiciju za Taormina Opera Stars

Piše: G. D./Klix.ba
5.2.2015. u 08:17
56
26
Banjalučanka Albina Smajlović položila audiciju za Taormina Opera Stars
56
Banjalučanka Albina Smajlović položila audiciju za Taormina Opera Stars
Albina Smajlović
Banjalučka sopranistica Albina Smajlović položila je audiciju za Taormina Opera Stars, a prve probe će se održati u aprilu na Siciliji.
Taormina Opera Stars predstavlja jedan od najvažnijih operskih festivala u Evropi, a audicije za učestvovanje u ovom projektu raspisane su u nekoliko talijanskih gradova.

"Audicije su nešto što je neizostavno da svaki pjevač praktikuje, pa da od petnaest jednu 'ubode' i počne sticati iskustva na tim pozorišnim daskama. Nažalost, veliki su finansijski izdaci u igri i zaista je teško otići na više od dvije audicije godišnje. Za Taormina Opera festival audicije su bile raspisane u nekoliko talijanskih gradova, a izabrala sam Milano, jer je bio najbliži", kaže Albina.

Od produkcija, dodaje ona, planiraju veliki broj opera - Verdijevih, Puccinijevih, Mascagnjijevih, Bizetovih... Pošto je imala spremne tri koje je mogla ponuditi u tako kratkom vremenu, otišla je s ulogama Mimi iz "Boema", Liu iz "Turandota" i Mikaele iz Bizetove "Carmen".

"Ovo je za mene bilo zaista veliko iskustvo koje je podrazumijevalo čari putovanja od šesnaest sati, upjevavanje i doručak u autu, emotivne izlive što imam takvu roditeljsku podršku kakvu neko možda samo sanja, ali i činjenicu da sam pjevala prva da bi se prije mraka krenulo nazad. Prošla su dva mjeseca, vijesti nije bilo i taman kada sam prestala misliti da će išta biti, stigao je mail da sam prošla i da u aprilu trebam devet dana boraviti na Siciliji na probama i u operskom studiju, te individualnim i grupnim lekcijama", istakla je Albina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: