Kultura
0

Banja Luka: U utorak počinju "Susreti mladih"

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Petnaesti “Susreti mladih”, koji će okupiti oko 300 učesnika iz Republike Srpske (RS), Federacije BiH i regiona počinju sutra u Banjoj Luci i trajat će do 13. augusta.

Cilj ovogodišnjih susreta mladih je promocija kulture, umjetnosti i omladinskog rada, kao i da se mladim ljudima pruži prilika za druženje i dodatno unapređenje odnosa.

Brojni i interesantni sadržaji bit će organizirani na prostoru Vodenog parka "Aquana", a imajući u vidu da je 12. august označen kao Međunarodni dan mladih, a ujedno i dan kada se formalno završava obilježavanje Međunarodne godine mladih (august 2010. - 2011.), centralni događaj manifestacije bit će održan tog datuma, najavili su organizatori - Omladinski savjet RS-a.

"Od prethodnih godina broj učesnika Susreta povećali smo tri puta, a mladi ljudi više nisu smještenu u skupim hotelima nego u šatorima. Kamp nosi simboličan naziv 'YouthWill'", rekao je predsjednik OSRS-a Bojan Grebenar.

Planirano da se održe brojne radionice, volonterske akcije, okrugli stolovi, sportske aktivnosti, a pripremljen je i zabavni program.

Visoki pokrovitelj ovog skupa je predsjednik RS-a Milorad Dodik, a generalni pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS-a i Grad Banja Luka.