Interes holivudskih zvijezda
0

Banja Luka: U februaru počinje snimanje filma "Tajna srca"

Piše: V. T.
Borivoj Jevđenić, Miodrag Džakula i Žarko Malinović na pressici (Foto: SRNA)
Borivoj Jevđenić, Miodrag Džakula i Žarko Malinović na pressici (Foto: SRNA)
Snimanje filma o tragičnoj smrti 12 banjalučkih beba tokom 1992. godine zbog nedostatka kiseonika, pod radnim imenom "Tajna 12 beba", koji je u međuvremenu promijenio naziv u "Tajna srca", počet će u februaru naredne godine.

Scenarista i reditelj filma iz Los Anđelesa Miodrag Džakula rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci da se film bavi veoma delikatnom temom i sadrži suptilnu dramaturgiju na način da zaintrigira ljude koji ne znaju ništa o stradanju 12 beba u banjalučkom porodilištu.

Džakula je istakao neophodnost da se zapadnim zemljama ispriča jedna univerzalna priča o stradanju 12 beba, zbog čega će film biti rađen na engleskom jeziku. Prema njegovim riječima, za ovaj film interes su iskazale i holivudske zvijezde kao što su Michael Douglas, Goran Višnjić i poznata španska glumica Pas Vega.

Producent filma Borivoj Јevđenić istakao je da će nosilac snimanja filma biti RS, iako će na ovom projektu biti angažovano i više stranih koprodukcija.

Podsjećamo, zbog ratnih dejstava i nedostatka kiseonika u periodu od 22. maja do 19. juna 1992. godine u banjalučkom Kliničkom centru preminulo je 12 novorođenčadi.