{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Filmski institut pruža šansu mladima da snime svoj prvi film

S
19.3.2008. u 12:26
0
0
Banja Luka: Filmski institut pruža šansu mladima da snime svoj prvi film
0
Banja Luka: Filmski institut pruža šansu mladima da snime svoj prvi film
Banja Luka internacionalni filmski festival – BLIFF obavještava da je u toku prijava srednjoškolaca za učešće na radionici filma za mlade – Teenage film koja će se održati od 17. do 23. aprila. Grupa odabranih polaznika, nakon teoretske nastave i praktične obuke snimit će svoj prvi film, obavještava PR BLIFF-a.
Odabir 30 polaznika vršit će vođa radionice na osnovu upitnika koji je poslan svim srednjim školama u Banjoj Luci. Rok za prijave je 21. mart 2008. godine.

Radionicu organizuje Filmski institut Banja Luka u sklopu obrazovno – profesionalnog programa BLIFF-a, a vodit će je tim filmskih i TV stručnjaka u saradnji sa banjalučkom Akademijom umjetnosti.

Ideja je da mladi prođu kroz čitav proces pravljenja filma - od pripreme do realizacije.
„Kruna ove radionice biće produkcija tri kratka filma koje će polaznici, na osnovu naučenog, sami realizovati. Filmovi će se snimati po najboljim pričama koje dobijemo na časovima scenarija u filmskoj radionici. Oni će biti premijerno prikazani na Festivalu i imaće jednak tretman kao i svi drugi filmovi“, izjavila je koordinatorica edukativnog programa BLIFF-a, Slađana Bukejlović.

„Cilj nam je da svi učesnici ove radionice prođu kroz cijeli proces stvaranja jednog filma i vide kako tehniku, koja je danas svima pristupačna, mogu iskoristiti da snime svoj igrani film ili događaje iz svog okruženja pretvore u kratke dokumentarne filmove", dodala je Bukejlovićeva.

Pored takmičarskog i bogatog revijalnog dijela, poseban naglasak Prvog BLIFF-a je stavljen na edukativni program (seminari o finansiranju filmskih projekata, saradnji glumaca i režisera, koprodukcijska problematika, filmska kritika i sl.) koji će uključiti banjalučke studente i medijske profesionalce u cijeli proces filmskog stvaralaštva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: