|

Baletna predstava "Alisa u zemlji čuda" u Narodnom pozorištu Sarajevo

Baletna predstava "Alisa u zemlji čuda" u Narodnom pozorištu Sarajevo
5
F
FENA
29.5.2017. u 13:09
4
komentara
5

dijeljenja
1/8 Foto: FENA
2/8 Foto: FENA
3/8 Foto: FENA
4/8 Foto: FENA
5/8 Foto: FENA
6/8 Foto: FENA
7/8 Foto: FENA
8/8 Foto: FENA
Baletna predstava ''Alisa u zemlji čuda'' u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića premijerno će biti izvedena ovog utorka u Narodnom pozorištu Sarajevo.
Pred generalnu probu direktorica Narodnog pozorišta Marijela Hašimbegović novinarima je kazala da se radi o savremenoj i modernoj predstavi koja povezuju publiku, atmosferu, muziku, pokret.

"Naslov 'Alisa u zemlji čuda' obećava čudesno putovanje kroz snove, dopuštajući nam da se prepustimo mašti u neobičnom svijetu u kojem vlada zakon iracionalnog, gdje možemo doživjeti događaje u kojima iskušavamo svoje želje, stremljenja i prevazilazimo prepreke", rekla je Hašimbegović.

Istakla je da je ''Alisa u zemlji čuda'' druga premijera ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

V.d. umjetničkog direktora Baleta Belma Čečo-Bakrač je navela da će ljubitelji baleta sutra moći vidjeti predstavu kakva do sada nije viđena na domaćoj sceni, s modernim pokretom.

"Imamo namjeru da ovu predstavu pokažemo u svim bh. gradovima u kojima je moguće izvoditi balet, ali i da ima svoj životni vijek u regiji", kazala je Čečo-Bakrač.

Koreograf i režiser Aleksandar Ilić otkrio je da se na kraju predstave pojavljuje nova Alisa, vođen mišlju da je početak uvijek na kraju ili kraj uvijek na početku.

"Tako je i s našom Alisom, kraj naše predstave počinje pojavljivanjem nove djevojčice koja prolazi kroz razne avanture kao i Alisa", naveo je Ilić.

Poručio je da balet kao i knjiga ima skrivenih simbola.

"Tako je i s ovom predstavom koja se treba istražiti", dodao je Ilić.

Nakon izvođenja premijere koja je najavljena za sutra, prva repriza bit će igrana 2. juna.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...