Jedinstven događaj
17

Baletna atrakcija "Orašar" rasprodala i drugi termin u sarajevskom BKC-u

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Najpoznatija i najprodavanija baletna predstava u svijetu "Orašar" u izvedbi ukrajinskih baletnih prvaka rasprodana je i za drugi termin 21. decembra u prostoru Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Čak dvije večeri, 20. i 21. decembra sarajevska će publika uživati u vrhunskom umijeću ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Ballet, uz vječne skladbe Petra Iljiča Čajkovskog i koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna.

Uz to,  jedinstvena scenografska i redateljska rješenja, raskošne dekoracije, impozantni  kostimi i uzbudljive video-projekcije dodatni su razlog ogromne popularnosti ove izvedbe baleta "Orašar" koja je u rekordnom roku u Sarajevu rasprodana u dva termina.

Foto: Press
Foto: Press

Veličanstvena baletna izvedba bajke koja je postala simbol najveselijeg razdoblja godine, onog novogodišnjeg, uz poruku ljubavi, zajedništva i porodičnih vrijednosti, svakog decembra oduševi sve generacije publike.

Radnja priče se odvija na samu badnju večer, a ovaj balet odiše čarobnim svijetom mašte prikazujući zasigurno najtopliju božićnu priču u kojoj podjednako uživaju djeca i odrasli.