{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Balet "Don Quijote" na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, Ervis Kocek premijerno igra Basilila

Klix.ba
25.4.2018. u 15:37
33
5
Balet "Don Quijote" na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, Ervis Kocek premijerno igra Basilila
33
Baletna predstava "Don Quijote" u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića bit će izvedena na sceni Narodnog pozorišta Saraevo u četvrtak, 26. aprila, sa početkom u 19:30 sati.
Predstava je rađena na temelju jednog od najvećih književnih djela u historiji svjetske literature "Don Quijote" španskog pisca Miguela de Cervantesa.

Kao predložak za baletni libreto izabrana je jedna epizoda o ljubavi Basilia i Quiterije iz drugog dijela Cervantesovog romana u kojem se govori o tome kako je lukavi mladić Basilio na prevaru dobio ruku svoje drage Quitarije.

Značajno je istaknuti da će svoju premijeru u ovoj izvedbi imati mladi i talentovani baletski igrač Ervis Koceku koji će utjeloviti ulogu Basilia. Kocek nije krio svoje zadovoljstvo i sreću što će imati priliku pokazati se pred sarajevskom publikom u ulozi Basilia.

"Sretan sam što mi je pružena prilka da igram ovu ulogu i pokažem svoje igračke
kvalitete. Don Quijote je balet koji se izvodi na svim baletnim scenama diljema svijeta dakle i u baletnom smislu to je 'lektira'. Radujem se i dat ću svoj maksimum da publika koja tu noć bude u Narodnom pozorištu Sarajevo uživa", kazao je Ervis.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: