Kultura
0

"Ay, Carmela" u režiji Roberta Raponje na sceni SARTR-a

Sarajevo-x.com
U ponedjeljak, 14.02.2011. godine, sa početkom u 20:00 sati, na sceni SARTR-a bit će odigrana predstava "Ay, Carmela", autora Josea Sanchisa Sinisterra, u režiji Roberta Raponje.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

Pišući dramski tekst "Ay, Carmela" Jose Sanchis Sinisterre vjerovatno nije ni slutio koliko će zanimanje u široj teatarskoj javnosti on izazvati. "Ay, Carmela" je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu) u okolnostima španskog građanskog rata koji su netom okupiranom selu, u kome su dan ranije ugovorili "svoju tezgu", primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutra namjeravaju strijeljati.

Predstava je intimna i sentimentalna hronika sjećanja , te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

"Ay, Carmela" je na repertoaru SARTR-a od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH, kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji bravurozno i nadahnuto afirmišu sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

U okviru predstojećih gostovanja Sarajevskog ratnog teatra, "Ay, Carmela" 19. februara gostuje u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, a 24. februara gledaoci na Cetinju će imati priliku vidjeti ovu sjajnu predstavu.

Ulaznice po cijeni od 5 KM možete rezervisati na broj telefona 061 434 846 i 033 664 070.