{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ay, Carmela" gostuje u Kamernom teatru 55

27.10.2014. u 13:05
0
0
"Ay, Carmela" gostuje u Kamernom teatru 55
0
"Ay, Carmela" gostuje u Kamernom teatru 55
Kamerni teatar 55 ima čast i priliku da na svojoj jedinstvenoj sceni u srijedu, 29. oktobra u 20.00 sati, ugosti predstavu "Ay, Carmela", kultni komad koji se od 1999. godine nalazi na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), i koji je od prve izvedbe ostao jednako popularan, gledan i voljen.
Razigrani glumački i ljubavni par, Carmelo i Paoulina, koji su svoja bića posvetili glumačkoj zabavi i umjetnosti, primorani su igrati predstavu kao posljednju milost za zarobljene vojnike koje fašisti namjeravaju strijeljati naredni dan.

Emocije nadjačavaju pragmatičnost, a rodoljublje i čovjekoljublje pokazuje se u svom pravom, ljudskom i herojskom, svjetlu. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Sjajno glumačko partnerstvo Selme Alispahić i Dragana Jovičića, koji afirmiraju sve vrijednosti glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i nepromijenjenim.

Svi su dobrodošli, ali broj mjesta je veoma ograničen. Zato, iskoristite priliku i rezervišite ulaznice na telefon 550-475 i info@kamernitetar55.ba.

"Aj, Carmela", koju je režirao Robert Raponja, osvojila je brojne nagrade među kojima su i Zlatni lovorov vijenac Draganu Jovičiću i nagrada "Reihan Demirdžić" za najbolju mladu glumicu Selmi Alispahić na 35. MESS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: