|

"Ay, Carmela" 208. put na sceni SARTR-a

"Ay, Carmela" 208. put na sceni SARTR-a
1
Klix.ba
10.12.2013. u 07:58
0
komentara
1

dijeljenja
"Ay, Carmela" 208. put na sceni SARTR-a
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR ponovo se igra predstava "Ay, Carmela" u srijedu, 11. decembra s početkom u 20 sati i to 208. put.
"Ay, Carmela" je najuspješnija predstava Sarajevskog ratnog teatra i do sada je imala 207 izvođenja i oko 80 gostovanja u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama diljem Evrope. "Ay, Carmela" je priča o glumačkom i ljubavnom paru Carmeli i Paulinu, o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).
Nagrade: Zlatni lovor vijenac Draganu Jovičiću i za najbolju mladu glumicu nagrada "Reihan Demirdžić" Selmi Alispahić na 35. MESS-u.

Rezervacije ulaznica se mogu obaviti putem telefona 033/664-070 i Facebook pagea, a određeni broj ulaznica će biti i u slobodnoj prodaji, saopćili su iz SARTR-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.