Premijera
161

"Avanture Snješka Bijelića" 8. decembra u Pozorištu mladih Sarajevo

E. Lj.
U Pozorištu mladih Sarajevo će u nedjelju, 8. decembra, u 11 sati premijerno biti izvedena predstava "Avanture Snješka Bijelića" u režiji Aleksandra Pejakovića.

U ovu novogodišnju avanturu mališani će se uputiti sa glumicama Darjom Badnjević koja će oživjeti Snješka Bijelića, Nadine Mičić koja tumači likove Domaćice i Ružice te Anitom Memović Kajasa u ulogama gradonačelnika i vatrogasca.

"Oživjet ćemo najpoznatijeg zimskog gospodina Snješka Bijelića, koji je omiljeni lik iz naših dvorišta, a kojeg klinci svojim ručicama rado prave od snijega, uvijek sa velikom radošću. Mališani zato mogu da očekuju snježnu avanturu njihovog idola koji zbog tehničkog i hroničnog nedostatka mrkve, koja je dio njegovog prepoznatljivog stila, upada u niz komičnih situacija. Nova godina je na pragu i zato se cijeli autorski tim ovog novogodišnjeg projekta potrudio da najmlađa publika "Pozorišta mladih Sarajevo" dobije prazničnu bajku u kojoj će uživati. Drugih pretenzija ova predstava nema", izjavio je reditelj Aleksandar Pejaković

Za kostimografiju su zadužene Mirjana Čistopoljski i Emina Dedović, a maske i lutke pripremio je Zoran Bjelošević. Rad na koreografiji i scenskom pokretu povjeren je Miljki Brđanin. Plakat je dizajnirala Sandra Ozimica, dok je kompozitor Mladen Matović.

Predstava će biti na repertoaru Pozorišta mladih tokom mjeseca decembra.