Nova priča
6

Autorica djela "Pedeset nijansi sive" uskoro objavljuje svoj novi roman

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Autorica bestsellera "Pedeset nijansi sive" E. L. James otkrila je da radi na svojoj novoj knjizi radnog naziva "The Mister" koja će biti, kako je rekla, priča o Pepeljugi 21. stoljeća.

Kako je još ranije kazala, u centru nove knjige naći će se priča o privilegiranom i aristokratskom mladom Englezu Maximu Trevelyanu i misterioznoj, talentiranoj i predivnoj Alessiji Demachi.

Naime, ovo će biti njen prvi novi roman nakon objavljivanja erotske trilogije "Fifty Shades" koja je prodata u više od 150 miliona primjeraka, prenosi BBC.

Također, prema ovim knjigama su urađeni i filmovi u kojim glavne uloge tumače Dakota Johnson i Jamie Dornan. Važno je istaći da su i ovi filmovi na svjetskim kinoblagajnama ostvarili prihod od nevjerovatnih milijardu dolara.

"Pedeset nijansi sive", prva knjiga iz trilogije koja je prvi put objavljena 2011. godine, ispričala je priču o pomalo neobičnom odnosu između Christiana Greya i krhke studentice književnosti Anastasije koju glumi Dakota Johnson.

Tako sam uzbuđena što ću predstaviti novu romansu svijetu. Maxim i Alessia su me odveli na fascinantno putovanje i nadam se da će moje čitatelje obuzeti njihova uzbudljiva i senzualna priča, baš kao što je i mene tokom pisanja", kazala je E. L. James.

Roman "The Mister" trebao bi se naći u prodaji 16. aprila širom svijeta.