Jedinstven događaj
759

Austrijski bal u Vijećnici: Nadamo se da će postati prekrasna tradicija

Piše: El. B.
U toku su tehničke pripreme za prvi Austrijski bal koji je posvećen plesu i prijateljstvu između Sarajeva i Beča, a koji će 20. maja biti održan u Vijećnici u Sarajevu.

"Program je zaista bogat i šarolik. Vrata Vijećnice bit će otvorena od 20 sati, a svečano otvaranje s balskim fanfarama i našim plesnim parovima iz Sarajeva počinje u 21:30 sati", rekla je članica Organizacionog odbora Zinaida Jamakosmanović.

S obzirom na to da je Austrijski bal dio globalne proslave 150. godišnjice postojanja najpoznatijeg svjetskog valcera "Na lijepom plavom Dunavu", posjetitelji će u svim dijelovima Vijećnice uživati u koncertu orkestra Bečkog operskog bala i plesati valcer.

"Građani koji vole tango i salsu će moći plesati u salama na prvom spratu. Također, tokom noći ćemo biti počašćeni nastupom baletske škole 'Princeza Ksenija' iz Crne Gore. Izdvojila bih i klavirsku izvedbu Roberta Garnera, kao i nastup naše sopranistice Aide Čorbadžić i tenora Amira Saračevića koji će nastupiti uz pratnju bečkog operskog orkestra", rekla je Jamakosmanović.

U sklopu programa koji završava u 3:30 sati bit će upriličena modna revija balskih haljina i dobrotvorna tombola čiji će prilozi biti uručeni nevladinoj organizaciji "Koraci nade" iz Tuzle.

"Zaista je riječ o jedinstvenom događaju i nadamo se da će bal postati prekrasna tradicija u Sarajevu, kao i da ćemo građanima svake godine moći ponuditi nešto jedinstveno", rekla je.

Karte za Austrijski bal možete kupiti online na kupikartu.ba, kao i na blagajni BKC-a i platou Skenderija.