{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrijska ambasada u BiH organizira izložbu "Susreti kultura"

F
22.6.2015. u 08:07
0
2
Austrijska ambasada u BiH organizira izložbu "Susreti kultura"
0
Austrijska ambasada u BiH organizira izložbu "Susreti kultura"
Galerija Novi Hram (Foto. Arhiv/Klix.ba)
"Susreti kultura" naziv je izložbe fotografija koja će danas biti otvorena u sarajevskoj galeriji Novi hram.
Izložbu organizira Ambasada Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, koja u najavi izložbe navodi da je dijalog među kulturama posljednjih godina prioritet austrijske vanjske kulturne politike.

U cilju dodatnog ojačavanja tog koncept, osnovana je radna grupa nazvana "Dijalog kultura" pri Saveznom ministarstvu za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije, kako bi se izgradilo povjerenje i mir, da se prevladaju predrasude i stereotipi te ojačaju demokracija, vladavina prava i ljudska prava.

Radna grupa ostvaruje stalnu saradnju s civilnim društvom, koje se sastoji od organizacija i pojedinaca koji ulažu trud u promicanje i unapređenje dijaloga kao nezamjenjivog koncepta.

Foto konkurs "Susreti kultura" opisuje posljednju inicijativu radne grupe i cilj mu je "uhvatiti" dojmove, susrete i iskustva u području dijaloga u obliku fotografija.

Projekt također služi kao pokušaj da se ilustriraju mnogi aspekti dijaloga, kao i različitost u mišljenju, interpretaciji i razumijevanju fotografa u odnosu na temu koja se predstavlja.

Središnji aspekt je putovanje, ono predstavlja obavezan alat za približavanje različitim kulturama i njihovo istraživanje, navode iz Ambasade Republike Austrije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: