{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aukcija fotografija Damira Šagolja

S
Sarajevo-X
14.9.2004. u 01:00
0
0
Aukcija fotografija Damira Šagolja
0
Aukcija fotografija Damira Šagolja
Foto: Damir Šagolj
Aukcija fotografija Damira Šagolja, fotografa Reuters-a i kandidata za Pulitzerovu nagradu, zakazana je za večeras, 14.09.2004. godine u 18.00 u amfiteatru UNITIC-a.
U želji da pomogne djeci žrtava rata u BiH, Damir Šagolj je Udruženju «Obrazovanje gradi BiH» ponudio da se u sklopu projekta «Filantropija za budućnost» organizuje aukcija fotografija koje je snimio u zonama ratnog vihora i na mjestima gdje se dešavao zločin nad nedužnim civilima i djecom, te da novčana sredstva od prodatih fotografija uruči za stipendiranje djece koja su proživjela užase rata u BiH.

Pišući o fotografijama Damira Šagolja, Ivan Lovrenović je zabilježio: «A meni, koji ispisujem ove retke o majstoru, ipak još nešto pretječe. Da zamišljam i zavidim: što li je sve vidjelo Šagoljevo oko, a što je ostalo na unutarnjem filmu, i što Damir – samo on – vidi kada zatvori oči, iza spuštenijeh trepavica?».

Damir Šagolj o odluci da se sa fotografijom javno predstavi sarajevskoj publici kaže: «To je neka vrsta testa, ispitivanje sredine. Zanima me da li u ovom gradu, osam godina nakon rata, postoji svijest o tome da se kupnjom pomaže djeci koja su u ratu ostala bez roditelja».

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: