Termini do 1. juna
116

"Audicija" od 10. februara kreće na turneju po regiji, Evropi i Australiji

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predstava "Audicija", koja je prije 33 godine rušila sve rekorde gledanosti, a koja je jednako popularna i danas, od 10. februara kreće na turneju.

Turneju otvaraju u Bihaću, a 11. februara su u Cazina nakon čega putuju u Njemačku. Publika Düsseldorfa, Frankfurta i Sttugarta imat će priliku gledati zabavne glumce od 16. do 18. februara, a Hannovera, Berlina i Hamburga od 23. do 25. februara.

Kada su u pitanju termini igranja u Hrvatskoj, 22. februara su u Puli, a od 5. aprila do 22. aprila igraju u Dubrvoniku, Metkovićima, Šibeniku, Zadru, Zagrebu i Varaždinu, dok su 19. maja u Slavonskom Brodu.

"Audicija" će posjetiti i sljedeće bh. gradove: Gračanica (30.3.), Tešanj (31.3.), Goražde (1.4.), Mostar (7.4.) i Banja Luka (18.5.).

Slovenci će ih imati priliku gledati u Jesenicu 26. aprila. Od 27. do 29. aprila igraju u austrijskim gradovima Graz, Linz i Innsbruck.

Potom se Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić "sele" sjevernije pa će od 4. do 6. maja igrati u Ševdskoj (Štokholm, Gothenburg i Malmou) i 13. maja u Norrkopingu.

U Danskoj su 10. (Horsens) i 11. maja (Kopenhagen), a 12. maja u glavnom gradu Norveške-Oslu.

Ekipa "Audicije" potom odlazi u ljetne krajeve - Novi Zeland (Auckland) i Australiju (Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide i Perth) gdje će imati predstave od 23. maja do 1. juna.

Nakon 33 godine publika u svim navedenim zemljama ponovo će imati priliku vidjeti Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku, Davora Stevanovića i profesora čije je okupljanje očekivano s velikim žarom.