{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Art of Love - praznik kulture i umjetnosti

S
4.1.2011. u 15:44
0
1
Art of Love - praznik kulture i umjetnosti
0
Art of Love - praznik kulture i umjetnosti
U okviru XXVII međunarodnog festivala Sarajevo Sarajevska zima 2011. "Art of Love" u Narodnom pozorištu Sarajevo izvest će se izvanredne predstave i koncerti od 7.-28.02.2011. godine koje su selektori "Sarajevske zime" Dragan Jovičić (teatar) i Ognjen Bomoštar (muzika) pripremili za sarajevsku publiku.
Na osnovu prijedloga selektora danas su direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Gradimir Gojer i direktor Festivala Sarajevo "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić postigli dogovor oko programa Festivala, koji će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Direktor Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić uputio je čestitku kolektivu Narodnog pozorišta Sarajevo povodom 90-godišnjcie postojanja, jedinstvenog jubileja kulture i umjetnosti u našoj zemlji, izrazivši nadu da će Bosna i Hercegovina dobiti svoj praznik kulture umjetnosti zahvaljujući i izuzetnim muzičkim ostvarenjima u operi, drami i baletu Narodnog pozorišta Sarajevo.

Posebno je značajno da će program otvaranja Sarajevske zime biti posvećen u saradnji sa Ambasadom Republike Mađarske u BiH i Narodnim pozorištem, Mađarskoj zemlji počasnom gostu i predsjedavajućoj Evropskom unijom izvođenjem vrhunskih djela Franca Liszta, čiji jubilej ove godine slavi cijeli svijet.

Drugi dan festivala posvećen je XIV ZOI i slovenačkom danu kulture jedinstvenim koncertom savremenih djela kompozitora Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije u izvođenju Gudačkog orkestra Dušan Skovran iz Beograda sa solistom Mojcom Zlobko Vajgl – harfa.

Dramski program festivala obilježit će izvrsne premijere i predstave u izvođenju Ansambla Narodnog pozorišta i gostujućih ansambala.

Program ovogodišnje Sarajevske zime pročitajte ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: