Prijavite se
33

Art kino Kriterion organizuje Veliku ljetnu izložbu radova mladih umjetnika i umjetnica

Klix.ba
Art kino Kriterion organizuje Veliku ljetnu izložbu radova mladih umjetnika i umjetnica koja će biti održna od 10. augusta do 10. septembra.

Tim povodom Kriterion poziva studente i studentice umjetničkih akademija, kao i mlade profesionalce i amaterske umjetnike i umjetnice da svoje radove prijave putem e-maila: [email protected]

Prijava treba sadržati puno ime i prezime, kratku biografiju do 500 riječi i kontakt telefon. Rok za prijave je srijeda, 8. august.

"Eksponati koje želite izložiti mogu biti rađeni u različitim tradicionalnim ili savremenim tehnikama, kao i u različitim medijima", poručuju iz Art kina Kriterion.

Art kino Kriterion će za vrijeme Sarajevo Film Festivala biti domaćin projekcija kratkih filmova. Kriterion House of Shorts će ugostiti mnoge lokalne i internacionalne goste čiji filmovi će biti prikazani, kao i mnogobrojnu publiku.

"Brojnost posjete vidimo kao priliku da radovi mladih umjetnik i umjetnica budu promovirani na jedan nekonvencionalan način", rekli su iz Art kina Kriterion.