{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ars Aevi: Otvorena izložba "Human Condition" u Sarajevu

S
10.6.2005. u 16:14
0
0
Ars Aevi: Otvorena izložba "Human Condition" u Sarajevu
0
Ars Aevi: Otvorena izložba "Human Condition" u Sarajevu
Foto: Dejan Vekić
Izložba "Human Condition" Anura Hadžiomerspahića – izložba savremene umjetnosti u tržnim centrima – otvorena je danas u originalnom ambijentu prepune tržnice TC Otoka ("hepok").
Plakati iz projekta Human Condition postavljeni su u prostoru same tržnice, gdje su se u potpunosti stopili sa atmosferom. Serija "plakata upozorenja" koji tjeraju na budnost i razmišljanje o poziciji čovjeka i ljudskih vrijednosti pod pristiskom zapadnjačke kapitalističke ekonomije, upravo u ovom prostoru funkcioniše odlično. Razlog tome je što kroz njih autor upravo govori o poziciji čovjeka kojem je nametnuto da sve svoje životne aktivnosti usmjeri ka ekonomskom privređivanju, tj. samom opstanku, zanemarujući pri tome sve druge aspekte življenja.

"Prezadovoljan sam ovom izložbom, jer sam konačno ostvario izložbu u tržnom centru, na čemu radim već dugo vremena. U Italiji već dvije godine dogovaram izložbu sa lancem COOP, koja se konačno treba realizovati krajem ove ili početkom naredne godine. Nisam se ni nadao da ću to uspjeti u BiH prije nego u inostranstvu. Zbog toga sam iskreno zahvalan MIMS-u koji je prihvatio saradnju na ovom projektu i to uradio na najvišem profesionalnom i prijateljskom nivou", riječi su autora, Anura Hadžiomerspahića.

Ovom izložbom u TC Otoka Grupacija MIMS najavljuje početak radova na izgradnji novog objekta Tržnog centra Otoka.

Izložba će biti otvorena svakim danom do 30. juna u terminu 9.00-21.00.

Izložba "Human Condition" u naredna dva dana biće otvorena na još dvije lokacije – tržna centra Grupacije MIMS: u Mostaru, shopping centar Merkur, u subotu, 11.06. u 12.00; i u Konjicu, shopping centar DC, u nedjelju, 12.06. u 12.00. Izložba će u svim ovim prostorima biti otvorena do 30. juna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: