Kultura živi u Zenici
179

Aplauzi i ovacije na otvorenju Ljetnih večeri Studija Teatar i predstavu "Savršen kroj"

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Treći međunarodni festival teatra “Ljetne večeri” u organizaciji Studija Teatar otvorene su večeras u Zenici pred blizu 400 posjetilaca koji su prisustvovali predstavi Sarajevskog ratnog teatra “Savršen kroj”.

Entuzijazmom i željom da kulturu promovišu i van ustanova, Zeničani Nusmir Muharemović i Mirza Begović uspjeli su uz pomoć partnera i sponzora i ove godine sugrađanima i svim drugim posjetiocima pokloniti još jedno izdanje ljetnih večeri teatra na otvorenom. Čast da festival proglasi otvorenim imala je primadona bh. teatra Šefika Korkut-Šunje.

Na večerašnjem otvorenju III izdanja festivala u dvorištu Doma armije u Zenici, odigrana je predstava Sarajvskog ratnog teatra “Savršen kroj” u kojoj u igrali Admir Glamočak i Sead Pandur.

Direktor festivala Nusmir Muharemović je kazao da je iza njih dosta napornog rada i umora koji nestaje kada se vidi da kultura još uvijek živi u Zenici.

"Brojka od 400 gledalaca večeras na otvorenju festivala i izvrsnoj predstavi ‘Savršen kroj’ jednostavno nas oslobađa svog umora i stresa. Zeničani i Zeničanke svojim prisustvom pokazuju koliko je ovaj projekt dobar, značajan i koliko je bio potreban ovom gradu”, kazao je Muharemović.

Glamočak i Pandur nagrađeni su velikim aplauzom zeničke publike, a već sutra na rasporedu je predstava “Trg ratnika” u režiji Dine Mustafića, a koja je rađena u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo. Glavne uloge ostvaruju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.