{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apel za spas teatarskog života u Mostaru

F
27.1.2010. u 13:09
0
0
Apel za spas teatarskog života u Mostaru
0
Apel za spas teatarskog života u Mostaru
Gradimir Gojer
Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Gradimir Gojer uputio je danas apel vlastima Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvu kulture i sporta FBiH i Ministarstvu civilnih poslova BiH da učine napor i spriječe ukidanje teatarskog života u gradu Mostaru.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
-I pored ogromnih napora teatarskih djelatnika iz cijele BiH i pored sindikalnih vapaja kulturnih djelatnika uopće, ni za jotu se nije popravio položaj teatarskih djelatnika u gradu Mostaru. I dalje je Narodno pozorište Mostar, ali i HNK Mostar, u iznimno teškoj situaciji, bez ikakvih izgleda da će se njihov položaj popraviti, navodi Gojer u apelu.

On upozorava bh. kulturnu i političku javnost da u Mostaru iznimno uspješno djeluju još tri teatra - Pozorište lutaka Mostar, Kazalište lutaka Mostar i Mostarski teatar mladih. Svi ti kolektivi nalaze se u fazi tihog umiranja, navodi Gojer, dodajući da o ova posljednja tri teatra nitko u javnosti ozbiljnije ni ne govori.

Nažalost, mi suvremenici ovog propadanja teatra u Gradu na Neretvi, uz neviđeni bezobrazluk i prešućivanje teatarskih uspjeha mostarskih kazališnih djelatnika, njihovo dovođenje ispod egzistencijalnog minimuma, sve nas obvezuje da dignemo glas protiv barbaroidne politike vlasti u BiH, poručuje Gojer.

On poziva Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, entitetske, kantonalne i općinske vlasti u cijeloj BiH da spriječe zatvaranje teatara, "kao mjeru najmanjeg mogućeg angažmana u našem stizanju europskih razina uljudbe i civilizacije".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: