{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ansambl ruskog baleta na ledu jedinstvenom ledenom čarolijom očarao publiku u Zetri

3.12.2018. u 22:30
386
59
Ansambl ruskog baleta na ledu jedinstvenom ledenom čarolijom očarao publiku u Zetri
386
Sarajevska publika uživala je večeras u jedinstvenoj ledenoj čaroliji koju su u Olimpijsku dvoranu Juan Antonio Samaranch - Zetra, prilagođenu formi teatra, donijeli plesači Ruskog državnog baleta Sankt Peterburg.
Publika koja je odlučila pogledati predstavu "Uspavana ljepotica" Petra Iljiča Čajkovskog zaista je uživala u jedinstvenom vizuelno-muzičkom spektaklu.

Ansambl od 37 plesača na ledu je kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta ispričao priču o mladoj princezi na koju je zla vještica bacila kletvu stogodišnjeg sna i iz kojeg ju je probudio poljubac princa. Njihovu spektakularnu izvedbu sarajevska publika nagradila je višeminutnim ovacijama i aplauzom.

Ruski državni balet iz Sankt Peterburga osnovan je 1967. godine i jedan je od bisera Rusije. Ansambl se sastoji od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima te su osvojili i brojne medalje.

Do sada su imali više od 7.000 nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama svijeta. Londonski Royal Albert Hall, Sadler u Wellsu, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape samo su neka od mjesta koja su ugostila ovaj jedinstveni umjetnički performans i nagradila ga ovacijama nakon izvođenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: