Premijera u NP
254

Ansambl predstave "Šta je sobar vidio?" oduševio tuzlansku publiku

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Predstava "Šta je sobar vidio?" večeras je premijerno izvedena u Narodnom pozorištu u Tuzli. Riječ je o komediji koju je na daske koje život znače po tekstu engleskog dramatičara Joea Ortona postavio tuzlanski glumac Midhat Kušljugić.

Radnja komada "Šta je sobar vidio?" smještena je u pedesete godine prošlog stoljeća na prostoru Velike Britanije, a priča se odvija uz niz komičnih zapleta koji su tuzlansku publiku u nekoliko navrata večeras nasmijali do suza.

"Predstava je prilično zahtjevna, jer imamo mnogo rekvizita uz veliki broj ulazaka i izlazaka sa scene. Sve mora biti matematički tačno, ali kada imate dobru ekipu i tekst, onda sve nekako lakše ide. Sve se radilo na prijateljskoj osnovi te je zabavno i duhovito. Na takav način se i izrode najljepše stvari", rekao je reditelj predstave Midhat Kušljugić.

U ovom teatarskom ostvarenju role je kreiralo sedam glumaca, koji su predstavu na scenu iznijeli na savršen i izuzetno komičan način. To je prepoznala i prisutna publika koja nije štedila ovacije.

"Predstava je dobra i ovo je ono što publika voli, odnosno komedija situacije ubodviljskog tipa, tako da ovdje imamo mnogo promjena, dinamike i humora. Nama to leži i imamo neki target koji smo uspostavili s predstavom 'Budala na večeri' koja je igrana okvirno 20 puta u našoj sali i bila je puna. Statistički, svako ko dolazi u pozorište je i odgledao, a to nam je cilj i sa ovom predstavom", istakao je tuzlanski glumac Siniša Udovičić, koji se u ovom komadu potpisuje i kao scenograf.

Na tuzlanskim daskama koje život znače pored Udovičića večeras su briljirali još i Edis Žilić, Ivana Perkunić Mešalić, Alisa Brkić, Elvis Jahić, Dražen Pavlović te Denis Hadžić koji je bio zadužen i za kompoziciju.

Dokazana kostimografkinja u predstavi "Posljednja ljubav Hasana Kaimije" Vesna Teodosilić bila je zadužena za kostimografski iskaz i u večeras premijerno izvedenoj komediji.

Svi oni koji nisu bili u prilici večeras krenuti put tuzlanskog pozorišta te premijerno pogledati predstavu "Šta je sobar vidio?" to mogu učiniti sutra za kada je zakazana prva repriza.