Kultura
0

Ansambl MTM-a 1974. gostuje u Beogradu

FENA
Ansambl predstave "Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija" Omladinskog studija Mostarskog teatra mladih 1974. sutra putuje u Beograd, gdje će u Bitef teatru u okviru programa Bitef Polifonija velikog internacionalnog teatarskog festivala BITEF izvesti ovu posljednju MTM-ovu predstavu o odrastanju.

Ovo je prva predstava jednog teatra iz Mostara koja se na ovom festivalu izvodi nakon skoro 30 godina. Istovremeno u ustanovi kulture "Parobrod", a u okviru istog programa bit će promoviran tematski broj časopisa "TmačaART" pod nazivom "Dinamika statičnog tijela" koji donosi vodič kroz MTM-ov četrdesetogodišnji rad i otkriva tajne, metode i tehnike rada razvijene u ovom teatru.

Predstavljanje ovog rukopisa pratit će radionica na kojoj će biti prezentirani najzanimljiviji elementi MTM-ovog poimanja umjetnosti glume i teatra. Radionicu će voditi Sead Đulić. Na kraju će biti prikazan i dokumentarni film koji govori o realizaciji projekta "Možeš ti to" i snazi forum teatra da utiče na promjene života "malih" ljudi što u konačnici doprinosi snažnoj promjeni društva u kojem živimo u cjelini, sapćili su iz MTM-a.