{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ansambl drame NP Sarajevo i pred goraždanskom publikom

F
19.5.2006. u 14:28
0
0
Ansambl drame NP Sarajevo i pred goraždanskom publikom
0
Ansambl drame NP Sarajevo i pred goraždanskom publikom
Otvaranjem izložbe Pozorišnog plakata iz produkcije Narodnog pozorišta Sarajevo te izvedbom predstave "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" Abdulaha Sidrana, rađenu u režiji Elmira Jukića, otpočeo je pohod ansambala sarajevskog Narodnog pozorišta publici Goražda
Nakon predstave rađene prema kultnoj drami akademika Sidrana, publika u Centru za kulturu Goražde moći će pogledati i predstave "Legenda o Ali-paši" Envera Čolakovića, rađenu u dramatizaciji i režiji Sulejmana Kupusovića, kao i "Kraljevo" Miroslava Krleže u režiji Gradimira Gojera.

Ovu akciju teatarskih posjeta svojoj publici u Goraždu direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo organizirala je u suradnji sa direkcijom Centra za kulturu u Goraždu te načelnikom te Općine Mustafom Kurtovićem.

U narednoj etapi gostovanja očekuje se i izvedba opere "Aska i vuk" autora Horozića i Alispahića. Ovu kulturnu akciju podržava i Vlada Kantona Sarajevo, čime se direktno uključuje u načine poboljšanja i proširenja kulturne ponude u Sarajevu i KS, saopćeno je iz Pres službe NP Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: