{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Annie Leibovitz izlaže privatne fotografije

S
19.6.2008. u 08:37
0
0
Annie Leibovitz izlaže privatne fotografije
0
Annie Leibovitz izlaže privatne fotografije
Poznata fotografkinja Annie Leibovitz fotografiše sve, od holivudskih zvijezda do kraljice, ali njena nova izložba otkriva više njenu ličnu stranu.
Pedesetosmogodišnja Leibovitz je oduvijek bila neuhvatljiva figura, a nova izložba otkriva intimnu priču njene porodice – uključujući rođenje njenih blizanaca putem surogat majke.

Više od 150 radova, napravljenih od 1990. godine bit će postavljeni u hronološkom redoslijedu u National Portraits Gallery, London. Otkrit će priču privatnog života, koja je u suprotnosti sa njenom slikom u javnosti.

Postoji nekoliko portreta njene ljubavnice Susan Sontag, spisateljice koja je umrla 2004. godine, nakon duge bitke sa leukemijom.

Fotografkinja je izjavila: “Ja nemam dva života. Ovo je jedan život i moje lične fotografije i radovi su dio svega toga”.

U izložbu će biti uključene fotografije na kojima za magazin Vanity Fair poziraju glumac Al Pacino i pisac William S Burroughs, prenosi Telegraph.

Sandy Nairne, direktor The National Portrait Gallery, je izjavila: “Ovo je veoma emotivno. Priče se odnose na njenu vezu sa Susan Sontag, zatim na smrt Sontag i na smrt njenog oca”.

Annie Leibowitz je postala glavni fotograf magazina Rolling Stone sa samo 24 godine, a u njene poznate fotografije ubrajaju se ona sa trudnom Demi Moore i sa Johnom Lennonom i Yoko Ono, pet sati prije nego što je bivši član grupe Beatles bio ubijen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: