Potraga za srećom
51

Andrija Milošević "Zlatnim lančićem od bižuterije" nasmijao zeničku publiku

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Izvrsni komičar Andrija Milošević večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici izveo predstavu "Zlatni lančić od bižuterije".

Riječ je o melodrami reditelja Miodraga Mime Karadžića koja je nasmijala do zadnjeg mjesta ispunjenu veliku salu zeničkog pozorišta.

"Zlatni lančić od bižuterije" priča je o čovjeku koji iz malog stana odlazi u veliki grad u potrazi za srećom. U jednom od kafića u Beogradu upoznao je djevojku sa Dedinja koja mu počinje ispunjavati životne želje. Bogat život, BMW..., a sva priča je predstavljena kao svakodnevnica mladih koji su radi novca spremni učiniti sve.

U ranijim izjavama za Klix.ba Andrija je kazao kako je lik Konstadina ustvari lik gubitnika koji traga za svojom srećom, ali je konstantno na pogrešnom tragu. Suština komedije je u tome da je uspješna jer je istinita.

Za večerašnju predstavu, kao i ranije koje je Andrija odigrao do sada, tražila se karta više. Nastup Andrije zenička publika ispratila je gromoglasnim aplauzima, a predstava je izmamila suze i smijeh prisutnih.